Broad Street House in Suffolk / Nash Baker Architects

Tag: 上海嘉定哪个浴室有花头

first_imgManufacturers: Fineline Aluminium, Krone Save this picture!© Nick Guttridge+ 24 Share ArchDaily Broad Street House in Suffolk / Nash Baker Architects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783796/broad-street-house-in-suffolk-nash-baker-architects Clipboard “COPY” Photographs:  Nick Guttridge Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2016 Houses Ellis & Moore Broad Street House in Suffolk / Nash Baker ArchitectsSave this projectSaveBroad Street House in Suffolk / Nash Baker Architects Area:  201 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Projects United Kingdom Photographs CopyHouses•Orford, United Kingdom Structural Engineer: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/783796/broad-street-house-in-suffolk-nash-baker-architects Clipboard “COPY” Design Team:Katharine Maclean, Simon Baker, Howard NashCity:OrfordCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nick GuttridgeRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. Broad Street House is new build home in Suffolk by Nash Baker Architects. The house utilises a palette of natural and traditional materials to blend with the rural street scene, and the exterior uses oak cladding and handmade bricks (both locally sourced) to blend with the architectural character of the village. To create a more distinctive look, the bricks were laid in a variation of ‘Monks bond’ using white iron-free sand for the lime mortar which was sourced from the local Wivenhoe pit. “We wanted to ensure that the architectural expression would be contemporary and of its time whilst in its materiality being nevertheless reflective of local vernacular traditions.”Save this picture!© Nick GuttridgeThe client’s brief was to replace the incongruous pre-existing 1980’s building with an exceptional contemporary home that was both sympathetic to the neighbouring properties, whilst still being of its time. They required an open plan living arrangement that on the ground floor would provide them with dedicated work rooms for their respective professional activities as silversmith and baker, and a first floor, that could take advantage of the natural daylight and the expansive views across the marshes to Orford Ness, and the coast beyond.Save this picture!© Nick GuttridgeIn contrast to the brickwork at the ground floor, the upper level appears lightweight, utilising ribbons of untreated oak cladding to wrap up and across a pitched roof. The oak cladding was sized to match the brick course dimensions, so that the two elements of construction have a complimentary design intent.Save this picture!© Nick GuttridgeSave this picture!Ground Flor PlanSave this picture!© Nick GuttridgeInternally, the house has a muted decorative scheme with exposed concrete ceilings complemented by a floor of whitewashed Douglas fir planks and fitted joinery made with lacquered birch faced plywood. Studio and office rooms occupy the left side of the ground floor layout, mirrored on the right of the rear reception room by an open plan kitchen area defined by a parallel wooden dining surface in walnut with expressed dovetail joints. The reception room opens out onto a red brick terrace and garden through a series of glazed sliding doors, mirrored on the upper storey where corresponding doors on the master bedroom and en-suite bathroom open out onto a covered terrace sheltered by the oak clad roof that gives spectacular views of the Orford Ness marshes and the Suffolk coast.Save this picture!© Nick GuttridgeThe careful specification of materials and technical detailing have created a dwelling which is sensitive to its historic setting, yet unashamedly modern.Project gallerySee allShow less”Floating Fields” Wins Shenzhen UABB Award And is Set to Continue Through 2016Architecture News“La Llena” Equestrian Center / Vicente Sarrablo + Jaume ColomSelected Projects Share Architects: Nash Baker Architects Area Area of this architecture project CopyAbout this officeNash Baker ArchitectsOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOrfordUnited KingdomPublished on March 17, 2016Cite: “Broad Street House in Suffolk / Nash Baker Architects” 17 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more